Skip to main content

Ajankohtaista

Huomioitavaa lääkärinpalkkioista

Sairauskassa korvaa lääkärinpalkkioista 80 % (Lokomon Sairauskassan säännöt, 14 §, 1a-kohta). Korvaus koskee sekä yleis- että erikoislääkäriä. 

Sairauskassan hallitus on vuosisuunnitelmaan tehnyt em.  etuuteen lisäyksen, jonka mukaan tietyt erikoislääkärin palkkiot sekä työterveyslääkärin konsultaatiolähetteet on korvattu kokonaan. 100 % korvaus maksetaan vuosisuunnitelman mukaisesti silmälääkärin, gynekologin ja urologin palkkioista sekä työterveyslääkärin omaan työhönsä tarpeelliseksi katsomista erikoislääkärikonsultaatioista. Sairauskassan hallitus tekee vuosisuunnitelman vuosittain. Em. korvauslisäys säännöissä mainitun korvauksen päälle on ollut käytäntönä useamman vuoden, mutta kassan taloustilanteen niin vaatiessa, otettavissa korvauksista kuitenkin helposti pois ilman sääntömuutosta.

Aiheesta tiedotetaan nyt, kun ilmennyt korvauksen osalta väärinkäsityksiä. Kassan vakuutetun on mahdollista hakeutua työterveyshuoltoon työterveyslääkärin vastaanotolle (työnantajan tarjoama palvelu). Tämän lisäksi vakuutetun on mahdollista hakeutua suoraan yksityiselle lääkäriasemalle sekä yleis- että erikoislääkärin vastaanotolle ja kassa korvaa tästä käynnistä 80 %.  Vain työterveyslääkärin määräämät konsultaatiokäynnit kassa korvaa 100 %:sti, näistä erikoislääkärikäynneistä käyntipalautteet toimitetaan myös lähettävälle lääkärille työterveyteen. Pyydämme huomioimaan että työterveyslääkärin resurssia ei ole tarkoituksenmukaista käyttää pelkkänä lähetekirjaamona. Mikäli tiedät haluavasi tietylle erikoislääkärille asiaasi hoitamaan eikä asialla ole työterveyskytköstä (työkyky), voit varata ajan haluamaltasi erikoislääkäriltä suoraan. 

Etuudet pähkinänkuoressa:
• Lääkärinpalkkiot: korvataan 80 %, myös toimistomaksusta.
• Työterveyslääkärin lähetteellä konsultaatiokäynnit erikoislääkärille korvataan 100% / 1 käynti per lähete
• Silmälääkäri-, gynekologi- ja urologi-palkkiot korvataan 100%, lähetettä ei tarvita